סנאד עוודאללה (צילום: באדיבות מטה יהודה)
סנאד עוודאללה (צילום: באדיבות מטה יהודה)

משבר הקורונה: הפעילות של עובדי הרשות לביטחון קהילתי בימי החירום

מטה יהודה ממשיכה בפעילות למרות הקורונה. בזכות הפעולות של רכז הביטחון בכפר עין נקובא ועובדי הרשות לביטחון קהילתי המועצה בטוחה כמו תמיד. הכירו את הפעילות שלא עוצרת למרות היציאות הרבות לחל"ת

פורסם בתאריך: 4.4.20 19:58

בזמן שמדריכי הנוער, רכזי הביטחון, מוקד המועצה והמחלקות השונות במועצה האזורית מטה יהודה עובדים במרץ לסייע לתושבים לעבור את התקופה הקשה הזו, עובדי "הרשות לביטחון קהילתי" החליטו שאת ריכוז המאמץ לשמירה על הביטחון הקהילתי הם ימקדו בסיוע לפעילויות הפגה מתוקשבות, שמירת קשר עם תלמידים ובני נוער שמתקשים עם המערך המקוון. מתוך כך, הוחלט להתמקד בסיוע לתושבי המועצה בחברה הערבית הנמצאים בבידוד או זקוקים למזון, תרופות ועוד. בנוסף, כחלק מהסיוע לחברה הערבית ויחד עם משטרת תחנת הראל, מבוצע מאמץ לשמור על הביטחון האישי בכפרים ועל כללי ההתנהגות בהתאם להנחיות הממשלה.


 הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אנדרואיד

 הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אייפון

 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר בית שמש אונליין2"

 "כל העיר בית שמש" בפייסבוק


המלאך השומר במגזר הערבי
סנאד עוודאללה הוא מדריך מוגנות במרחב הציבורי ורכז הביטחון של הכפר עין נקובא. במהלך התקופה הקשה שהגיעה עם התפרצות נגיף הקורונה, סנאד עובד שעות נוספות בכפר בכדי לשמור על הביטחון הקהילתי והאישי של תושבי הכפר, תוך סיוע לתושבים לשמור על הנחיות הממשלה, נמצא בקשר עם גורמי הביטחון והחירום וגורמי הרווחה במועצה, ומסייע לתושבים מבוגרים וכאלו הנמצאים בבידוד מידי יום.

סנאד, 25, נשוי עם ילדה, בן הכפר ומשקיע בכל יום מחדש את כל כולו לטובת התושבים: "במהלך השבוע טפלנו וסייענו לאגף הרווחה בחלוקת מזון לקשישים וכאלו שנמצאים בבידוד. בנוסף, אנו מטפלים באירועי ביטחון שונים ומזעיקים את כוחות המשטרה ומד"א במקרה הצורך. בנוסף אנחנו מפזרים התקהלויות של בני נוער שמחפשים איך להעביר את השעות גם בתקופה בה אין שגרה. בנוסף הקמנו מערך מתנדבים תושבי הכפר הכולל חובשים, נהגים חשמלאים, ואנשי ביטחון שערוכים לסייע בכל תרחיש".

גם תקופת החל"ת לא תעצור אותם
עם סגירת בתי הספר במועצה ובארץ בכלל, היה ברור למדריכי המוגנות של "הרשות לביטחון קהילתי" שהם הולכים להשתלב בפעילות המניעה גם בחירום ובאופן מקוון. כבר ביום הלימודים המקוון הראשון החלו מדריכי המוגנות להכין במרץ מערכי מניעה מקוונים, בחרו יחד עם הנהלת בית הספר תלמידים שיש לשמור איתם על קשר מדי יום, ושובצו במערך הבית ספרי להעברת חומר מקוון לתלמידים.

בשבוע שעבר הורה משרד הפנים לרשויות להיערך לעבודה במתכונת מצומצמת של 30%, בהתאם להגדרות של עובדים הכרחיים לעבודה לתקופת הקורונה. בניגוד למורים ולגננות המועסקים על ידי משרד החינוך, מדריכי המוגנות (והסייעות) לא נכללו ברשימות העובדים ולכן נאלצו לצאת לחל"ת. במכתב עדכון למנהלי בתי הספר נכתב בין השאר גם תקופת החל"ת לא תעצור אותנו! מאז, מדי יום, למרות תקופת החל"ת, ממשיכים מדריכי המוגנות לשמור על קשר צמוד עם תלמידים רבים: שיחות "מה נשמע יומיות, הצעות לשגרה בריאה בזמן השהייה הממושכת בבית ועצות לשמירה על גלישה בטוחה ברשת עם דגש "לא לעמוד מהצד ולדווח למבוגר על התרחשות אלימה ברשת".

אוראל יצחק, מדריך המוגנות של ביה"ס היסודי "השחר" במושב טל שחר מספר: "כמו שבשגרה אנחנו מהווים חלק בלתי נפרד מהסיוע למערך האקלים הבית ספרי, כך גם בחירום אנו מחויבים לתלמידים שסומכים עלינו וצריכים אותנו – גם אם הם ואנחנו נמצאים בבית והקשר מתנהל מרחוק".

תגובות

🔔

בית שמש

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות